Najlepsza częścią indyka niewątpliwie jest udko.
Podam wam przepis na pyszną kanapkę którą możecie zabrać na lunch do pracy,szkoły czy na trening
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEilwOGkaRo1vl18bKNBGVqTgNtb62s3ehRbGUuKNx1vSw_IN7F8BGiLBMhIbW3DoTQVoUa7XZlJagCbsJH0JiSME0qbwbyEkJlv8CLipVdxZJwIyjDTm2tD9cjCSw3_8HvrOy4yVAJeXmY/s1600/tumblr_luqhkfpRiv1qeha6z.jpg)
4 kromki żytniego chleba
55 hummusu z batatów *
330 g płatków ugotowanego indyka
110 g kiełków brokuła*
*przepis na hummus z batatów
0.5 kg batatów obranych i pociętych w małe kawałki
225 g ciecierzycy z puszki
55 g tahni*
1/2 cytryny wyciśniętej
2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku posiekane
1 łyżka cukru trzcinowego
1 łyżka szałwii
1/2 łyżeczka kuminu,sól i pieprz
Ugotuj słodkie ziemniaki do miękkości i wystudź. Wrzuć wszystkie składniki do blendera i zmiksuj na gładko
Jedna porcja to aż 430 kcal. 7 g błonnika, 38 g białka, 41 g węglowodanów oraz 12 g tłuszczów
Smacznego :)
*kiełki dodadzą chrupkości i pomogą chronić przed rakiem
*pasta sezamowa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za każdy komentarz :)