Składniki:
50 g suszonej żurawiny
100 g suszonych fig
100 g suszonych moreli
60 g migdałów
50 g nasion słonecznika (łupanego)
50 g płatków owsianych
60 g mąki pszennej
4 łyżki miodu
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 190 stopni. Figi, morele i migdały siekamy na drobne kawałki. Dodajemy nasiona słonecznika, żurawinę, płatki owsiane i mąkę. Mieszamy, wlewamy sok pomarańczowy oraz miód. Całość mieszamy dokładnie, aż powstanie gęsta masa.
Prostokątne naczynie do zapiekania wykładamy papierem do pieczenia. Masę przekładamy do naczynia i równomiernie rozprowadzamy nożem na grubość około 1 cm.
Musli pieczemy przez około 20 minut, do zarumienienia się masy. Wyjmujemy z piekarnika, studzimy i kroimy.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za każdy komentarz :)