czwartek, 3 kwietnia 2014

Jedzenie z puszki.



Puszkowanie to idealna metoda długotrwałej konserwacji,ale ma wady
Podczas sterylizacji takiej puszki dochodzi do rozkładu związków smakowych-dodają więcej soli do smaku, witamin jak i antyoksydantów. Jedzenie z konserw dostarcza pokażną dawkę sodu-nadmiar w diecie sprzyja nadciśnieniu.
 Jedna najgorsze jest tworzywo z jakiego wykonana jest puszka. Wyściółka wnętrza to żywica epoksydowa która zawiera Bisfend A i S który przenika do żywności i zagraża w ten sposób otyłości,chorobą serca,cukrzycy astmie jak i nowotworą.
Wtsraczy że zjesz zupę z puszki przez 5 dni z rzędu a ilość bifendi wydalana z moczem wzrośnie 20-krotnie.
Dlatego jeśli musisz jedz jedzenie z puszki jedynie okazjonalnie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za każdy komentarz :)